“Wie zit daar nu op te wachten?”

Misschien wilt u al heel lang uw familieverhaal of autobiografie schrijven. Dan hoef ik u nergens van te overtuigen.
Maar misschien bent u een van de (vele) mensen die hun eigen levensverhaal niet bijzonder genoeg vinden. En toch… ben ik ervan overtuigd dat u er meer mensen een plezier mee doet dan u denkt!

Een paar voorbeelden waarom het altijd een goed idee is om uw verhaal op papier te zetten:

  • Uw eigen kinderen en kleinkinderen leren u beter kennen. Toen mijn eigen opa’s en oma’s overleden, was ik nog jong en niet zo nieuwsgierig naar mijn familiegeschiedenis als nu. Sommige vragen kan niemand dus meer beantwoorden. Door uw verhaal vast te leggen, geeft u alvast antwoord op vragen die nog niet gesteld zijn.
  • U laat een blijvende herinnering na. Natuurlijk vergeten uw geliefden u niet als u overlijdt, maar een verhaal dat zwart-op-wit staat, is als een fotoboek: je kunt er af en toe mee op de bank gaan zitten en herinneringen ophalen.
  • U kunt een boodschap meegeven aan de mensen van wie u houdt, aan de wereld. U kunt bijvoorbeeld vertellen wat u geleerd hebt in het leven of uitleggen waarom u bepaalde keuzes heeft gemaakt.
  • U gaat uzelf beter begrijpen.
  • Het vertellen van uw eigen levensverhaal werkt helend. Ik heb dit voor mijn ogen zien gebeuren bij mensen die ik interviewde: ze kregen vrede met gebeurtenissen waar ze al lang mee worstelden, het lukt hen om pijnlijke ervaringen onder ogen te zien en verder te gaan in hun leven.
  • U kunt anderen inspireren of helpen met uw verhaal.
  • Geschiedenis wordt niet alleen gemaakt door wereldgebeurtenissen, maar juist ook achter de voordeur. Uw verhaal is een waardevol document over een vervlogen tijd.

Bent u al overtuigd? Of heeft u vragen? Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden!